Verkeerd product ontvangen

Wanneer je het verkeerde product hebt ontvangen, neem dan contact op met de desbetreffende webshop en maak het probleem kenbaar. De contactgegevens van de webshop vind je terug in de orderbevestiging die je van beslist.nl hebt ontvangen. 

Je hebt uiteraard recht op het product dat je bij de bestelling is toegezegd. Mocht je een verkeerd product hebben ontvangen, dient de webshop dit netjes voor je op te lossen. De webshop kan besluiten het juiste product na te sturen of het huidige product om te ruilen. In het laatste geval dient het product te worden teruggestuurd naar de webshop. Hiervoor hoef jij niet de kosten te dragen. Het mag jou als consument geen extra geld kosten om datgene te krijgen wat je hebt besteld.

Een gelijkwaardig of beter product

Het kan voorkomen dat een webshop een gelijkwaardige of betere (duurdere) versie heeft toegestuurd, bijvoorbeeld omdat het bestelde product niet meer leverbaar is. De webshop mag zo’n product leveren, mits dit ook duidelijk in de algemene voorwaarden van de webshop staat benoemd. Mocht dit niet het geval zijn, dan gelden weer de eerder genoemde regels. Mocht je deze versie niet willen houden, kan je de webshop verzoeken alsnog kosteloos het juiste product te leveren. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan worden besloten om de bestelling te annuleren. 

Mocht je er samen met de webshop niet uitkomen neem dan contact op met de klantenservice van beslist.nl. Wij gaan dan ons best doen om dit zo goed mogelijk voor je op te lossen.